Site Loader
România, București
Adevărul despre cele 7 minute de antrenament

Transformăți corpul în doar 7 minute.

Ideea pare a fi ceva ce ai vedea la televizor la ora 3 dimineața, un individ binefăcut care făcând niște exerciții care par a fi atît de ușoare și pretinzînd că oricine ar putea să le facă. Pe măsură ce analizezi beneficiile raportate – mai mulți mușchi, mai puțin grăsime – tot corpul strigă tare, „asta da înșelătorie”, dar sursa nu este QVC – este The New York Times și furia este că acest antrenament ar dura doar 7 minute.

În acest caz nu e vorba despre o piesă de echipament despre care se pare că băieții  de 13 ani ar visa, acesta este publicat în Jurnalul Colegiului American de Medicină Sportivă, Sănătate și Fitness.

Un alt lucru ar fi, Forbes scrie despre antrenament și această știre s-a răspândit rapid în America de Nord. Antrenamentul de 7-minute este real și funcționează … cel puțin, acest lucru ar trebui să-l crezi conform mass-mediei. Și totuși, nu e nici pe departe chiar așa? Adică, am uitat deja de „cele 8-minute de antrenament?” Au trecut aproape 20 de ani, iar în această perioadă ratele de obezitate aproape s-au dublat.

Iată un avertisment: Nu am o problemă cu antrenamentul de 7- minute. Problema mea cu stabilirea unor așteptări ireale prin care oamenii sunt duși în eroare să creadă că există o „doză minimă eficientă” c ear putea duce la rezultate maxime. De aici și pornește frustrarea.

Noile descoperiri științifice sunt capabile să ne ofere informații care alterează ceea ce credem și ceea ce de fapt adevărat; aceasta se întâmplă practic tot timpul. Problema este că de multe ori avem încredere în ceea ce vrem să credem, mai degrabă, decât căutăm să dovedim dacă este adevărat. Acesta este situația cu antrenamentul de 7- minute. Am fost înșelați de un titlu atrăgător, care are unele beneficii, dar nu are rezultate pe termen lung.

Nu există nici o îndoială că antrenamentul – în orice doză – este bun pentru corpul tău. Personal, atunci când călătoresc, am înlocuit antrenamentele de 10-15-minute în loc de cele obișnuite de 30-60- minute. Practic, se poate face un antrenament bun în mai puțin de 10-minute.

Dar nu confundați o mica părticică cu un tot întreg: este foarte dificil (și puțin probabil) să modelați un corp sănătos, antrenîndu-vă doar 7-minute pe zi și efectuând doar exerciții de greutate corporală, care de fapt, constituie fundamentul antrenamentului de 7 -minute. Gîndiți și singuri, dacă un antrenament ar dura doar 7-minute pentru a avea o formă excelentă, atunci lupta pentru a pierde grăsime nu ar mai fi o problemă.

Înainte de a începe să căutați „antrenamentul perfect” în condiții de casă și apoi să așteptați rezultate dramatice, iată la ce puteți să nu atrageți atenția în căutarea dvs. și ce vă puteți aștepta în mod realist pentru a obține rezultate bune, dacă urmați această rutină.

În cazul în care precăutarea informației privind antrenamentul de 7-minute a eșuat.

Trebuie să înțelegeți că precăutarea informației în domeniul exercițiului se încadrează adesea în două categorii: Cercetări care utilizează studii anterioare pentru a valida concepte sau modele anterioare care testează ceva nou în timp ce se bazează pe cercetări anterioare. Antrenamentul de 7-minute este mai mult decât cel anterior; s-a uitat la beneficiile percepute de un antrenament de 7- minute și s-au dedus la mai multe beneficii bazate pe studii care au fost deja finalizate.

Asta nu face ca cercetarea să fie rea sau inexactă, dacă aceasta nu ar implica o mică problemă: Studiile folosite pentru a „dovedi” aceste concepte nu reflectă anume antrenamentul de 7-minute, care este oferit drept un remediu bun pentru corpul vostru. Este ca și cum ai spune că există cercetări care arată că dieta ce conține carbohidrați scăzuți ar ajuta la scăderea în greutate sau că o dietă fără carbohidrați va garanta scăderea grăsimii corporale. Ei bine, nu funcționează așa! Ca întotdeauna, diavolul se află în detalii.

În cazul acestui program de formare a circuitelor, cerințele depășesc realitatea. De aceea m-am îndreptat spre Brad Schoenfeld, autor al planului Max Muscle. Schoenfeld este unul dintre liderii în domeniue de cercetare privind dezvoltarea mușchilor. Iată câteva dintre sfaturile lui:

Instruirea nu este totul.

Ideea generală a antrenamentului de 7-minute este că efectuați un circuit de 12 exerciții legate de greutatea corporală. Acest tip de exercițiu este clasificat ca „instruire în circuite de înaltă intensitate”. Nu e nici o problemă, dar odată ce am depășit modul de efectuare a tipului de exercițiu aici încep problemele. „Autorii fac salturi mari care nu sunt fundamentate”, spune Schoenfeld.

Dacă vă aduceți aminte, justificarea acestui program este validată prin cercetări anterioare, explicând de ce acest tip de antrenament se referă la modelarea muschilor și la arderea grăsimilor. Și totuși, trei dintre cele patru referințe citate se bazează pe tipurile de instruire de înaltă intensitate – nu de formare.

Greșeala # 1: antrenamentul de 7-minute nu este la fel de bun pentru pierderea de grăsimi așa cum a fost afirmat.

Nu toate exercițiile sunt egale.

Celălalt defect al acestui antrenament – pe lângă faptul că beneficiile se bazează pe diferite tipuri de formare – este că planificarea programului nu ia în considerare unele pretenții mari pe care le face. Indiferent ce vă spune cineva, nu toate exercițiile sunt create egale. Unele necesită mai mult efort, activează mai multe fibre musculare și respective vor genera mai multe rezultate.

O altă problemă este că aceste exerciții cuprind toate mișcările corporale. Asta nu înseamnă că exercițiile fizice nu pot fi eficiente. Am văzut destule videoclipuri pe YouTube pentru a ști că mișcările corporale modelează bine corpul și sunt, de asemenea, extrem de convenabile pentru oricine nu are acces la o sală de gimnastică. Însă cel mai mare beneficiu al antrenamentului de înaltă intensitate nemaivorbind de cel cu circuit intenționat – nu a fost efectuat utilizînd exercițiile pentru greutatea corporală; acestea au fost făcute cu rezistență adăugată, spune Schoenfeld, unde greutatea ar putea fi manipulată pentru a corespunde unui rep-max specific. (Cu alte cuvinte, un procentaj din puterea maximă.) Utilizarea greutății corporale nu permite acest beneficiu, iar pentru cei care se adaptează destul de greu, ar fi dificil să atingă un nivel maxim de consistență de 30 de secunde.

Utilizarea greutății corporale nu permite acest beneficiu, iar pentru cei care se adaptează destul de bine, ar fi dificil să atingă un nivel maxim de consistență de 30 de secunde.

Mai mult decît atît, din punct de vedere al rezistenței aerobe, s-a demonstrat că antrenamentul cu interval de intensitate mare (HIIT) poate fi o alternativă excelentă la exercițiile tradiționale pentru starea de echilibru. Cu toate acestea, tipurile de exercitii efectuate în acest caz nu sunt ideale pentru indeplinirea sarcinii „, spune Schoenfeld. Exerciții precum criza, planca și planca laterală vor avea efecte minime asupra consumului de energie și asupra numărului de calorii pe care le puteți arde.

Pentru a diminua în continuare afirmațiile lor, durata de 30 de secunde nu este ideală pentru a construi rezistența musculară. În general, ar fi de dorit să fie de aproximativ două ori mai mult pentru a se concentra cu adevărat asupra rezistenței musculare locale, adaugă Schoenfeld. Chiar și în ceea ce privește modelarea mușchilor, studiul se referă doar la limitele care sfidează muschii.

Greșeală # 2: Exercițiile în timpul antrenamentului de 7-minute nu sunt la fel de eficiente în obținerea beneficiilor raportate.

Forța (și modelarea musculară) necesită rezistență adăugată.

Doar în cazul în care vă întrebați, este foarte puțin probabil ca această rutină să optimizeze forța. Studiile privind intensitatea scăzută (cînd greutatea corporală este scăzută) au arătat în mod constant rezistență optimală minimă, în comparație cu formarea în greutate, spune Schoenfeld. „Asta pentru că marea problemă cu exercițiul de greutate corporală este că ești limitat la ceea ce cântărești – nu există niciun mijloc de acumulare de greutate a mușchilor dacă se efectuaeazăo anumită gamă de repetări. Astfel, această rutină ar fi o alegere proastă pentru oricine dorește să-și maximizeze puterea.”

Greșeala # 3: pe baza cercetărilor expuse, pentru a primi beneficiile optime, sugerate de antrenamentul de 7-minute, trebuie să adăugați rezistență.

Ce înseamnă 7-minute de antrenament?

Antrenamentul de 7-minute are, fără îndoială, unele beneficii. De fapt, am făcut un test de încercare și a fost dificil, mi-a crescut ritmul cardiac și eu fiind instruit în mod consecvent de mai bine de 15 ani. În acest scop, nu este nimic în neregulă cu antrenamentul și poate fi o soluție excelentă pentru oricine caută un antrenament rapid.

Problema este cu promisiunile făcute. Beneficiile sugerate sunt exagerate pentru oricine posedă chiar și un nivel modest de fitness muscular, spune Schoenfeld. Mai important, acest antrenament nu este o rutină bine concepută pentru oricine dorește să maximizeze obiectivele specifice de fitness, cum ar fi arderea grăsimilor, modelarea mușchilor sau creșterea forței. Care-i partea amuzantă? Studiul folosit pentru a „susține” afirmațiile este acelaș care demonstrează că afirmațiile sunt inexacte.

Dacă doreți ca promisiunile să fie adevărate, schimbarea corpului dvs. va necesita în continuare mai mult de 7-minute de antrenament pe zi.

Autor: Rita Onuta