One Fitness - Aero Kids

Aero Kids

Copii: 5 - 12 ani

Durata: 60 minute.

Rol: formarea suportului fizic al pregatirii armonioase, multilaterale, dezvoltarea ritmicitatii si muzicalitatii motrice, imbunatatirea expresivitatii faciale si corporale, integrarea copilului in colectiv si dezvoltarea capacitatii de comunicare.

Tipuri de exercitii: specifice gimnasticii aerobice de baza.


Structura lectiei Aero Kid:

Organizarea colectivului de sportivi, salutul si anuntarea temei lectiei.

Incalzirea gradata a organismului. Mijloace: variatii de mers, pasi artistici si aerobici, variatii de alergare, jocuri dinamice, de atentie, exercitii combinate, etc.

Influentarea selectiva a aparatului locomotor. In functie de tema vizata se vor incalzi grupele si regiunile musculare ce vor fi solicitate. Mijloace: exercitii cu diverse forme de contractii, cu precadere cele izotonice, intercalate cu pasi de dans, aerobici, etc.

Dezvoltarea calitatilor motrice - viteza sau indemanarea. Insusirea cunostintelor, priceperilor si deprinderilor noi. Mijloace: exercitii care sa se includa in tema planificata.

Consolidarea cunostintelor, priceperilor si deprinderilor motrice prin principiul repetarii. Mijloace: se vor repeata exercitiile pentru o tinuta corecta, exercitiile deja cunoscute se vor efectua in conditii schimbate care sa mareasca dificultatea. In aceasta veriga se gasesc structurile cat mai ingreunate privind elongatia, echilibrul, forta de sustinere, amplitudinea articulara. Se introduc si structuri de sarituri.

Dezvoltarea calitatilor motrice forta sau rezistenta.

Revenirea organismului pentru efort. Mijloace: exercitii de relaxare, respiratie, stretching.

Aprecierea activitatii desfasurate de copii.